Våre eventyrbøker

Har du lyst på et utdrag av alle å være bøker? Registrer deg litt lengre ned på siden, så får du tilgang til biblioteket vårt.

Livet er fylt med alt fra glede, lykke, iver og nysgjerrighet til sorg, savn, frykt og sjalusi – og ofte kommer flere følelser og stemninger på en og samme gang.

Det kan være skummelt, deilig og til tider ganske forvirrende. Kan man være trist og samtidig le? Glemmer man de man savner selvom man koser seg? Er det lov å sørge over en som har blitt borte og samtidig bli forelsket en ny? Er det rart hvis følelsene svinger mye i løpet av en dag, eller hvis de ikke gjør det?

 

De rare følelsene

Vår erfaring er at ingenting er rart når det kommer til følelser. At alt er høyst naturlig og dypt menneskelig. Og at selvom vi kan reagere ganske likt på de samme situasjonene, er sjansen for at vi ikke gjør det også stor. Vi mennesker er komplekse vesener som kan føle mye og lite på sammen gang. Alle er vi født med forskjellige sammensetninger og farget av ulike erfaringer.

 

Blir det enklere å tolke oss selv og andre med alderen?

Ikke nødvendigvis…Personlig har det vært en lang prosess å se følelsene som dukker opp for hva de er; små og store budbringere. I mange år prøvde jeg å rømme fra dem isteden, men de luringene tar meg alltid igjen. Slikt blir det historier av!

 

Bøker som tar opp følelser

I våre barnebøker tar vi derfor opp følelser vi kan kjenne oss igjen i, men som kan være vanskelig å sette ord på og forstå for barn – og også voksne. I min egen søken håper jeg at historiene våre kan gi gjenklang i noe gjenkjennelig for små og store lesere og lyttere. Vi mennesker er unike og forskjellige, men har også en rekke fellesnevnere. Og det kan være ganske deilig å tenke på de dagene man føler seg ensom, rar og annerledes i forhold til alle andre…

Gjennom historiene og illustrasjonene våre ønsker vi å åpne sanser og fantasi og gi nye perspektiv til våre lesere. Vi tar barn på alvor og kommuniserer med dem på en måte som de kan sette seg inn i – og som de voksne kan kjenne seg igjen i.

 

Som de store barna vi fortsatt er, er grenselandet mellom virkelighet og fantasi – hvor man ikke helt vet hva som er hva og hvor det ene begynner og det andre slutter – vår favoritt arena.

 

Her er våre titler:

 

Beatrix & dunklumpene

Hva gjør du når du plutselig en dag blir kastet i søpla og bestevennen din har funnet en ny bestevenn?

Kosedyret Beatrix elsker jenta Jenny, og er helt sikker på at Jenny elsker Beatrix også. De gjør alt sammen. Men plutselig en natt blir Beatrix kastet i søppelkassen og i armkroken til Jenny ligger et nytt og pent kosedyr. Fortvilet rømmer Beatrix inn i den mørke og skumle skogen hvor hun møter mange farer før den vennlige Elvira tar var på henne og forteller henne en viktig hemmelighet.
Beatrix & dunklumpene er en historie om å bli dumpa av den man er glad i og hvordan man på ny kan finne både seg selv og lykken igjen. Les mer og bestill den her.

 

Julia og Nordlyset

Hvordan kan man hjelpe de voksne når man bare er en liten jente?

Julia er yngstedatteren til selveste julenissen. Pappa jobber hardt, slik voksne ofte gjør, og er helt utslitt av presset om å få levert pakker til alle barn i tide. Julia vil så veldig gjerne hjelpe pappa, men hvordan – hun er jo bare fire år? Løsningen finner hun i å minne ham på hvem han egentlig er.
Julia og Nordlyset er en fortelling om å følge drømmene sine, og om hvordan vi forkaster alt som var viktig for oss som små i alvoret av å bli voksen. Les mer og bestill den her.

 

Tusen Ønsker

Hva gjør du når alle andre blir valgt før deg og ingen vil ha deg?

Det lille løvetannfrøet, Lucy gleder seg vilt til å bli så stor at hele verden kan se hatten hennes. Men snart lærer hun at det er forskjell på hatter, og at det ikke er så mange som liker hennes.
Tusen ønsker er en fabel om det å bli eksludert og følelsene som kan oppstå rundt opplevelsen av å ikke være bra nok. Men kanskje er det bedre å bli elsket av noen enn å bli likt av alle? Les mer og bestill den her.

 

Perlehviskeren

Finnes det noe som er så vondt å høre at du glemmer hva det var?

Julius sitter på rommet sitt og vil så gjerne tegne, for pappa har fortalt ham noe som var veldig ekkelt. Så ekkelt at Julius har glemt det. Han har bare en vond følelse i magen, og nå virker ikke fargeblyantene hans heller. På mystisk vis dukker jenta So opp. Hun forteller Julius at de må hente hjem fargekreftene som har rømt fra fargeblyantene. Finner de dem kommer Julius til å huske hva pappa sa. Sammen med So og kosedyret Pappus legger Julius ut på en eventyrlig og tidvis farlig reise på jakt etter fargekreftene.
Perlehviskeren viser følelselsesreisen 6 år gamle Julius opplever når faren forteller ham at foreldrene skal skilles. Les mer og bestill den her. Tilgjengelig også som lydbok her.

 

Natthaven

Hvordan kan man reise fra noen, eller noe, man elsker?

Natthaven er bok nr 2 om Julius, og viser savnet hans da moren hans reiser fra ham. Vi møter Julius igjen høsten etter Perlehviskeren. Foreldrene har flyttet fra hverandre, og Julius begynner så smått å tilpasse seg sin nye tilværelse. Han bor for det meste hos pappa fordi mamma reiser så mye. Og nå skal mamma legge ut på en reise som vil ta henne bort fra Julius i lang tid, i det som for et barn synes å være for alltid. Mormor hjelper nok en gang Julius gjennom sorgen ved å fortelle ham historien om sin mor, den sovjetiske avhopperen Valentina som forlot karrieren hun elsket for å bli et fritt menneske. Hvordan kan det hjelpe Julius i savnet etter mamma?
Boken er en fortelling om å savne noen eller noe så mye at man nesten mister seg selv, og hvordan man finner tilbake igjen. Om hvor vondt, men også fint, det er å ha noen eller noe i livet sitt som er verdt å savne. Les mer og bestill den her.